kvällsdopp sommar 2010

The closest thing you have in the world is your family, but what's counted as your family is up to you.

första ljuset tänt, three more to go


Första advent igår, vilket firades med lussebullar, pepparkakor, grattande av födelsdagsbarnet nedan och ännu mer snö utanför fönstret. Precis som det ska vara alltså. Nu längtar jag mer än någonsin till julen, tror många förstår varför. Ha en bra måndagskväll!

En Speciell Dag

Idag fyller den här snyggingen år så jag vill bara säga ett stort GRATTIS!♥ Hoppas din dag blir superbäst och att det inte känns allt för jobbigt att börja bli gammal ;) PUSS, älskar dig och ät mycket tårta, det är allt jag vill säga.





snölandskap och innemys

Ute är det cirka 10 minus och inne bakas det lussebullar. Ute ligger snön vit och inne tas adventsljusstakar fram. Ute är det riktigt kallt och inne är det varmt och mysigt. Allt hänger ihop. Så olika men ändå hör de ihop som pusselbitar. Om man tänker på det ena tänker man också på det andra. Såärdet. Såhardetalltidvarit. Ochsåkommerdetalltidvara.



Ikväll kommer elin hit med chailattesirap och glatt humör (hoppas jag) så blir det fredagsmys för hela slanten. Perfekta kvällsplaner när man mår lite dåligt.

welcome home, son

Har fått på mig en förkylning, så blev hemma idag, fast besluten att bli frisk. Så har gjort allt man kan; vilat, ätit apelsiner och har druckit te med honung hela dagen. Någon som har något mer knep på vad man kan göra/äta för att bli av med en envis förkylning? Vill inte vara sjuk. Kan inte vara sjuk. Inte nu.



Måste ändå säga att hemmadagar kan vara ganska mysiga ibland... (a)

hoppsan hejsan!


Björkö förra året

Inställd svenska lektion både idag och imorgon, vilket innebär sluta tidigt idag och sovmorgon imorgon. wihooo! Plus att inlämingen av krönikan flyttas fram en vecka! Kan det bli så mycket bättre? :D Okej, det kan bli mycket bättre. Men ändå. Jag är glad till tusen. Så glad att jag skulle kunna hoppa och studsa som på bilden. Eller nästan i alla fall... (a) Nu blir det grey's anatomy, hejsvejs!

No Milk Today

Idag blev det pepparkaksbak med elin inför första advent på söndag. Plus att det är den 24:e idag, alltså precis en månad till julafton! Vilken dag kan passa bättre för pepparkaksbak? Mycket snygga måste jag säga att det blev. Framför allt harry pottrarna (?) och gris/panda/kossan. Yeah.


ljuset får lysa upp mörkret i dessa svarta tider



En riktig kaosmorgon blev det imorse. Hade haft en sådan där skön morgon där jag hann med allting jag skulle men utan att behöva stressa. Skulle precis ta på mig skorna för att lugnt gå till bussen. Då hittar jag inte busskortet. PANIK. Och i busskortet ligger rudbeckskortet. Efter att ha letat överallt fick jag kuta till bussen, smsa en biljett och köpa engångskort till matsalen. Så, innan matteprovet hittade jag det. I matteboken. Jag hade använt det som bokmärke i facit... Smart, huh?

Efter skolan mötte jag upp britta, så länge sen! Julmust, snack, dans och bandrepning kan väl sammanfatta det hela. Fast det sista var ju inte för oss, vi var bara glada åhörare.

söttsalt

Hemkommen från skolan sen en timme tillbaka och nu är det dags för lite läxläsning. Uschpusch, plugg är inte kul. Men har man matteprov så har man. Och jag känner mig inte redo för fem öre. Hjälp? Te och pepparkakor gör i alla fall det hela något bättre.

gårdagskvällen


Café 60 med en bunt härliga tjejer som sällskap. Och en varmchoklad med vispgrädde och god kaka.

zumba, thai och film




Kvällen igår bestod av zumba, thairestaurang, och filmkväll, allt med olika delar av klassen. Blev inga bilder tagna, så istället får ni bilder från senaste gången jag var på den thairestaurangen. Fast inte därifrån, utan hemmifrån mig efter vi hade ätit. Malin och Elin lekte visst lite modeller då ;) Sista bilden är dock inte därifrån, den tog jag bara för att Malin blir så himla snygg på bild! Och Malin, jag saknar dig!

Ni som har sagt att paranormal activity är jättebra och skitläskig, hur tänker ni? Den vara bara seg och tråkig ända fram till de sista tio minuterna då den var jätteläskig. Men det var så ovärt att kolla på hela filmen bara för det lilla. Shrek var mycket bättre, det hade jag inte trott. Kvällen blev, trots den sega filmen, rolig och maten var supergod :D

Nu måste jag plugga. På en lördag. Inte roligt. Fast bara en stund innan jag träffar Linnea i centrum, så länge sen det var!

kommentera!

Vad har hänt med kommentarerna egentligen? Det är så pass många som orkar klicka sig in på hit nu, så någon kommentar kan ni vill orka ge mig också? Blir så mycket roligare då :)

sommarkänslor?



Korgil sommar 2010

Åh vad man får sommarkänslor när man kollar på dom här bilderna. Kvällsdopp i solnedgång och sena varma kvällar, det är fint det. Fast just nu längtar jag faktiskt inte till sommaren, nu längtar jag till julen. Jag älskar julen. Julen och dagarna runt omkring. Mysmysmys! Pepparkakor, knäck, julgran, julklappar, kalle anka, advent, julklappsrim, tomtar, finns det nånting som inte är bra? Snart är det bara en månad kvar.

frost

Imorse när jag vaknade var det minusgrader och frost. And I like it! Det blir så fint ute när frosten lägger sig över alla träd, blommor, stenar, allt. Som en helt annan värld. Så när jag var ute med hunden passade jag på att ta med mig kameran och fota lite. Och ni som klagar på kylan, skulle ni hellre ha regn och blött överallt? Skulle inte tro det.

För att uppdatera om filmen så var den grymt bra! Harry Potter är bara b.ä.s.t. Det enda dåliga var att man nu längtar hundra gånger mer till nästa film, som inte kommer förrän till sommaren. Sadface.

HARRY POTTER SNART, OH YEAH



Här har vi dom. Dom som vi snart kommer sitta och kolla på. Visst var dom otroligt söta när dom var små? Precis likadana fast så... små! Om exakt 3 timmar börjar bion, oh yes!

Och guess what ellen? jag älskar dig också :]

kyckling lever



Vi pratade om särskrivining idag på svenskan, därav rubriken. Det kan bli mycket konstiga meningar märkte vi och särskrivna meningar kan betyda någonting helt annat än vad man egentligen vill säga. Vi fick kycklinglever till middag idag, alltså inte kyckling som lever. Det var inte särskilt gott (jag gillar inte lever) men bättre än levande kyckling i alla fall! Nu måste jag verkligen plugga, har lyckats hålla mig ifrån det fram tills nu... Vill bara avsluta med att säga att imorgon är det ONSDAG. Nehe? tänker ni, det visste vi ju inte. Men onsdag för mig betyder en lektion = nästan ledig. Dessutom är det harry potter-premiären!! Är barsnligt taggad.

(Bilderna är på sötaste Elin och Johanna. Plus en random lyktstolpe.)

djävulen i egen hög person


Farliga tjejer det där alltså. Men riktigtriktigt coola, bara så ni vet.

När jag kom hem från skolan idag hade min supersnälla lillebror bakat kladdkaka till mig. Hur gulligt är inte det? Idag var jag också tillbaka i skolan igen. Kändes härligt faktiskr. Och superkul att träffa alla igen! Har verkligen saknat min underbara klass. Nu måste jag verkligen plugga, kommer aldrig hinna klart... Uppsats som ska in på onsdag, matteprov på torsdag, engeslkaläxa, spanskaläxa till på torsdag. Jag säger bara shieeeeet! :S

tjejkväll med stort T


En riktig tjejkväll blev det igår med chokladbollar, pannkakstårta, chips, tjejfilm och allt som hör till. Lyckat och roligt blev det, trots att inte alla kom. Något jag gärna gör om och det tror jag att de andra håller med om också. Det är så mysigt med sådana där kvällar.

otroligt vad matriella ting ibland kan göra en lycklig.


Igår kom pappa hem från Frankrike. Franska rivieran med palmer och annat fint och jag är inte det minsta avundsjuk. Inte alls. Med sig hem hade han den här till mig. Så otroligt glad jag blev! Det roliga är att jag precis samma dag funderade på att skriva upp parfym på önskelistan för jul. Kan han läsa mina tankar? Matriell lycka.

chokladbollar

Kände att jag ville ha med mig nånting ikväll, med tanke på att jonna har fixat pannkakstårta och allt. Blir alldeles lycklig när jag tänker på det. Pannkakstårta. Det var så himla länge sen jag åt det! Oj, nu måste jag skynda mig om jag ska hinna äta innan jag springer iväg. Ha en bra fredagskväll!

Omstart

Nu börjar jag om med en ny blogg. Egentligen var det inte direkt något fel på den förra men var bara så trött på det namnet. Så, nytt namn och ny design. Känns bra. Fräscht liksom. Även om den inte är helt klar än, designen. Det får komma senare. Så fortsätt hålla utkik här så kommer ni få se massa fina bilder och annat skoj som jag fyller dagarna med:) Det var allt för mig just nu, hejsvejs!
Bilder från Grisslehamn, slutet av sommaren. längtar tillbaka.