SNART NYTT ÅR



Bilder från förra nyårsafton, där bilden längst ner visar våra otroligt fina thailändska, tysta, miljövänliga fyrverkerier. Eller jag vet inte om man kan kalla dom fyrverkerier. Men rätt fina var dom i alla fall! Bara lite tråkiga kanske. Så går det när man har rädda hundar och miljötokar bland folket man firar med. Fast det är ju rätt bra i för sig. Inte rädda hundar, utan miljötokar då alltså. Imorgon åker vi rätt tidigt till katrineholm där vi ska tillbringa dom sista timmarna av 2010 och dom första av 2011. Riktigt roligt ska det bli! Så, eftersom jag nog inte kommer hinna gå in på någon dator imorgon; GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA!!

Nu har jag packat klart och till och med varit duktig och plugga lite, så därför tycker jag (även om jag inte fick så mycket gjort(a) ) att jag kan få belöna mig med lite desperate housewives nu. Hoppas ni alla får en superrolig kväll imorgon!

fina ord.



Ord kan var så otroligt fina ibland. Ord som jag älskar dig, vad söt du är eller jag saknar dig. Ord som betyder nånting och gör en glad. Det kan egentligen vara precis vilka ord som helst, men vissa är sådär extra fina. Sådana man blir glad i hela kroppen av att höra. Precis sådana ord, fina ord, tycker jag att vi ska använda mer. Fast bara om man verkligen menar det. Nu är snart 2010 slut och 2011 tar sin början, tänk på det då! Att säga fina saker till dom ni älskar. Fina ord.

Nu måste jag skynda mig att äta nånting innan jag springer iväg till kista där jag ska träffa härliga människor och shoppa lite. Ciao!

godisbak och pocahontas


En stor del av dagen har spenderats med denna tjej här ovan hemma hos frida. Där blev det bakande av amerikansk chokladfudge och tittande på pocahontas. Jag säger bara: älska gamla disneyfilmer! Supermysdag med superhärliga tjejer var det. Chokladfudgen blev dock inte riktigt som på bilden i boken, men efter att ha legat i frysen ett tag blir den nog perfekt. Eller man kan ju alltid hoppas på det (a) jag tycker i alla fall att den var god ändå.
Tjejen på bilden ovan heter förresten Jonna och är så otroligt söt! Jag har inte känt henne så länge, men trots det har jag massa fina bilder på henne här på min dator. För att inte tala om hur söt hon är i verkligheten också.

Nämde jag förresten att jag fick photoshop i julklapp? :D det och massa andra finfina saker.

Julafton 2010


 

 

 

 

 

 







Julafton 2010 var en fin dag med söta kusiner, god mat, fina julklappar och mysig stämning. Nu var det dock några dagar sen och en hel del har hänt under dessa dagar. Min kamera är dock inlämnad på lagning så jag lär inte kunna ge er några nya bilder på ett tag. Det kan tydligen ta veckor innan jag får tillbaka den, alltså ingen kamera på nyår eller resten av jullovet. Snyft. Livet är riktigt hårt ibland. Ingen kamera hos frida imorgon heller, så inga bilder från vår proffsbakning. Om jag inte kan låna hennes (a) mouhahaha...


Merry Christmas

Naglarna rödmålade, julklapparna inslagna, rimmen rimmade - jag är redo för morgondagen. Så, eftersom jag troligen inte kommer skriva något imorgon, god jul allihopa!

Mer Jul



Så här såg vårt snygga pepparkakshus ut igår. Och ja, väggarna ska luta. Det var nog det som gjorde att det sekunden senare såg ut såhär:



Ja, ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Hoppas det går bättre med rimmen jag ska sätta mig och skriva nu. Vi har nämligen en tradition att det ska vara rim på alla julklappar. Eller åtminstone på dom man kommer på till. Och jag kan säga att det är väldigt svårt att mäta sig med morfars rim! Menmen, det får bli som det blir. God kväll allesammans!

dan före dan före dopparedan



Nu är det jullov och två dagar kvar till jul, vilket gillas ordentligt! Efter julshowen i Rudbeck (som för i övrigt var grym!) har det tillbringats lite för mycket tid ute i kylan, ätits lite för mycket onyttigt och misslyckats med pepparkakshus. Pepparkakshuset var för i övrigt supersnyggt! Men det rasade efter 5 sekunder tyvärr. Trots det ska Elin och jag vara med i tävling nästa år. För vi ÄR grymma. (a)
Bilderna ovan är knäppta av Elin och redigerade av mig. Teamwork. Jag gillar inte att det är så här kallt, för jag kan inte använda mina händer då. Vilket betyder att jag inte kan ta några bilder. Snyft. Nu ska jag trösta mig med pepparkakor, so long!

Roses are red, violets are blue, honey is sweet and so are you




Nu är alla julklappar köpta och imorgon är det julavslutning. Känns riktigt bra! Efter det blir det julbakning med Frida och även en tur till gamla kära vittra. (?) Nu: How I Met Your Mother :D

19 december




4:e advent idag och 5 dagar kvar till julafton. Granen har fått komma in i stugan och snart är det dags att gå ner och göra den fin. Julstök och julmys, sådant har dagen ägnats åt. Det och att fika och prata med sötaste Jonna. Kanske ska det göras knäck här ikväll också, samtidigt som julfavoriterna spelas från högtalarna. En riktig julstökdag.
Och nu har jag bara en julklapp kvar att köpa. Eller två egentligen när jag tänker efter. Hursomhelst är det långt bättre än förut.

en vecka kvar

Hejsanhejsan!

Har varit dåligt med inlägg här den senaste veckan, det fick bli en liten bloggpaus eftersom jag har mått dåligt. Så, nu ligger jag här på min säng och mår fortfarande inte bra och inser att det bara är en vecka kvar till jul. Precis en vecka idag faktiskt. Jag hoppashoppashoppas verkligen att jag mår bra till dess och att jag hunnit få tillbaka aptiten. För vad är julafton om man inte kan äta någonting från det goda julbordet, julgodiset eller andra smaskigheter? Inte samma sak i alla fall. Jag inser också att jag inte har kommit det minsta längre med julklappsköpen. Oupsie.

Tyckte att ni kunde få se en bild på vårt otroligt supercoola pepparkakshus vi gjorde förra året. Ett gulligt litet hus fyllt av giraffer, dinosaurier, bilar, monster, isbjörnar och annat juligt. Tomten vid skorstenen är en konstig filur med tomteluva. Fint va?


The Shining

Fajnaa tjejer men inte dom fajnaste bilderna. Filmen var bra, lite annorlunda mot alla andra. Värd att se i alla fall. Nu blir det off mot Ellen för lite skräckfilm, hoppas jag inte dör när jag ska hem sen.

The Social Network

Okej, det blev visst ingen julshopping igår heller. Efter strul med mobiler som inte funka (hur klarade man sig förr egentligen? :S) och annat blev det istället mys inne i värmen. Det där med julklappar löser sig väl senare... (a) Helgens planer verkar bli lite blandade och börjar med the social network i stan med härliga tjejer :D

Jag gillar Stockholms Stad på kvällen, speciellt juletid. All belysning och pynting och annat gör det så mysigt och fint! Bilder från förra året, men ser nog ganska mycket likadant ut ikväll. Är ju så med stora städer.



Någon gång vill jag bo i stan. Ha en egen liten lägenhet därinne när man pluggar, det skulle inte var helt fel. Storstadslivet med all dess charm utanför dörren och enkelt att ta sig överallt. Kunde inte skandiamäklarna verkligen gett oss en lägenhet där, som dom pratade om?

The Way It Is

Snart bär det av till skolan och sen blir det troligen lite julshopping med Norea. Toppen! :D Både att träffa henne och att börja kolla lite på julklappar. 3:e advent på söndag, kanske är dags att börja?

*RINGAR*



Råkade komma in på en sida med lite fina smycken och jag måste säga att ingen av dom här skulle sitta helt fel att få i julklapp. Så fick ni ett litet julklappstips också. (a)

tuesday the 7:th

Hola mis amigos!

Kameran fick följa med mig på en liten rundtur ute idag och även om mina kinder var smått förfrusna när jag kom in så måste jag säga att jag hoppas mer än nånsin att detta bomullstäcke ska ligga kvar fram till jul. Allt ser så mjukt ut, som att man skulle kunna ta ett skutt ut i världen och var eller hur man än landade så skulle det inte spela någon roll, för man skulle aldrig göra sig illa. Man skulle landa som på en stor dunkudde.

Dagen gjordes dock när Ellen och Johan kom hit med massa glass och mysigt sällskap. Hur gulligt är inte det?


TUSEN KRYA PÅ DIG-KRAMAR TILL ELIN WESTERLING SOM ÄR VÄRLDENS BÄSTA, som en liten avslutning.


pojken i randig pyjamas


Ischisch vilken sorglig/hemsk/bra/sevärd film! Tårarna rinner nästan från ögonen nu. Så stark.
Får en verkligen att tänka till, på sådant som vi annars aldrig har behövt tänka på.
Inte på riktigt i alla fall.
Hur har något sådant här kunnat vara verklighet?

söta flickor på äventyr i stan


Litegrann så här såg det ut igår när vi drog runt i stan, ut och in i affärer och tillbaka ut till kylan. Love you giirlz.

den 4:e december 2010


Eller nu är det väl egentligen den 5:e, om man går efter klockan. Men eftersom jag inte sover än så räknas det fortfarande som lördag. Tycker jag. Hursomhelst har det varit en supermys dag med julshopping i stan (till oss själva? :S) med fika och annat som hör till. Dessutom lyckades alla med att komma hem med nya påsar i händerna och så, perfekt alltså.

Kvällen blev dock inte riktigt som planerat, men kul blev det och det är där bilderna kommer in. De första två kan visa min och Jonnas otroligt lyxiga gourmetmåltid såhär på lördagskvällen och den sista får stå för sig själv. Lite småläskig sådär. Inga superbiler direkt, men det beror bara på att de andra små tråkmånsarna inte ville visa några fina poser. Sådetså. Pussochgodnatt, nu ska jag sova.

för en lång lång tid

Ganska söta, eller hur? Corsica typ 2001 eller något sånt. Tyvärr är det som vanligt jag som förstör bilden lite grann, med mina fina ansiktuttryck. Menmen, det var länge sen och här bara fortsätter det att snöa så jag är glad ändå. Vintervintervinter! Inte allt för kallt och snön ligger som ett bomullstäcke över marken, träden, stenarna och husen. Hur kan man klaga på det?




my personal driver

Syrran tog körkort idag, vilket firades god thaimat (som hon körde iväg för att köpa med mig och gustav som passagerare). Riktig gott var det. Och GRATTIS igen! Nu kan du köra mig var jag vill och när jag vill. My own personal driver. Hur många av er därute har lyxen att ha det? :O Nej, tänkte väl det. Nu ska jag kolla på nya julkalandern, man måste ju i alla fall se vad det är för nåt liksom.


I'm a dreamer


Bilder från i våras

Jag har kommit på en sak, att jag drömmer väldigt mycket. Inte såna där drömmar man har på natten, eller det har jag också men jag brukar inte komma ihåg dom så bra. Nej, nu menade jag dagdrömmar. Drömmar, fantasier och förhoppningar. Drömmar om vad som ska komma, vad som kommer hända och vad som händer. Det är kanske inte alltid så bra eftersom det innebär att jag ganska ofta blir besviken, på att saker och ting inte händer exakt som jag har tänkt mig. Men det är också ganska så härligt. Att kunna drömma om vad man vill. I ens drömmar kan vad som helst hända.