hoppas!

Det där om att jag kanske hade något riktigt roligt att berätta är inte alls säkert än. Jag har nämligen varit på en jobbintervju idag, för extrajobb på ett café. Riktigt nervöst var det! Nästa vecka ska jag testjobba en gång och någon gång efter det borde jag väl få svaret. Chefen hade dock läst över 100 cv:n, så det finns väl inget som säger att det är just mig dom kommer välja. Men att jag ska få testjobba borde ju betyda NÅNTING i alla fall (a) Jag menar, dom kan väl inte låta alla 100 sökande testjobba? Eller? Vågar inte hoppas på för mycket nu, men tummarna ska jag hålla hårt, hårt, hårt!


ord som beskriver så bra

"Hon vänder sig snabbt om mot rösten, hela ansiktet lyser plötsligt upp i ett leende som hon inte kan hålla tillbaka.
Det var visserligen inte honom hon letade efter egentligen, men det spelar ju ingen roll nu."



"'Fast jag känner på mig att jag skulle vara ganska grym på trummor', säger hon, mest för att fylla ut tystnaden. 'Det är bara det att jag aldrig har försökt.'"



"Hon sitter ensam kvar med hela huvudet fullt av trassel som riskerar att självantända hela henne vilken sekund som helst. Poff bara, så kommer håret att ta eld."


"Hon är liksom bra på det där sätter att det inte känns jobbigt att prata med henne, fast han inte känner henne. Inga pinsamma tystnader, inga komplicerade historier bakom som spelar roll. Det är en fin kontrast till resten av livet just nu, känner han."



"'Johan', svarar hon. 'Bara Johan.'
Fast det känns inte så bara om hon ska vara ärlig.
Det känns mer som allt.
Allt som spelar någon roll."

Bilder från weheartit.com. Texter från samma bok som tidigare.

Så fina ord, så fina uttryck som allihopa beskriver så bra precis hur det kan kännas ibland. För alla dom där beskrivningarna skulle kunna passa in i mitt liv, vid olika tillfällen. Och jag tror att dom kan passa in i era liv också. Jag tror faktiskt att dom kan passa in i allas liv.
För precis så där känns det ibland.


en vanlig tisdag som blev ovanligt bra

Åh vad härligt det är att få sluta lite tidigare ibland! Det kan göra hela dagen så mycket bättre, bara en enstaka timme sådär. Och imorgon är det bara en enstaka timmes lektion. Jippie! Efter det ska jag ta mig iväg till kista och sen har jag förhoppningsvis något mycket roligt att berätta... Men mer om det imorgon!

Nu ska jag ägna lite tid åt matteboken, en tråkig konsekvens av att smita iväg lite tidigare än man borde. Choklad, spotify och kaffe ska nog kunna underlätta lite! Bye for now.


stort, smått, fint, blandat

En liten bloggpaus har det fått bli under helgen, då jag har haft fullt upp från morgon till kväll, kväll till morgon. En del av tiden har tillbringats på ikea och mitt rum börjar verkligen bli klart nu! Och gud så snyggt det blir. När allt är helt klart lovar jag bilder, men under tiden får ni istället bilder på tre utav de senaste nykomlingarna.

Dessa tre snyggingar har i helgen fått flytta in i mitt rum tillsammans med en byrå, en hylla, två lampor och lite annat smått och gott. Nu ska jag fortsätta plocka upp lite, ha en bra söndagskväll!

you can´t mess with time



När jag var liten drömde jag om att kunna flyga. Eller att vara lika stark som stålmannen. Eller att kunna springa snabbt som blixten. Eller helst av allt alla tre.
Den superkraft jag nog mest vill ha nu är att kunna stoppa tiden. Det låter lite lamt, jämfört med att flyga, men tänk hur mycket man skulle hinna med! Man skulle kunna sova längre, vara uppe senare, hinna med alla läxor OCH allt roligt, aldrig missa bussen, alltid komma i tid, ta en tupplur mitt på dagen, slippa välja mellan allt roligt... Jag skulle kunna fortsätta i evigheter! Man skulle helt enkelt aldrig behöva vara stressad.
Så om jag skulle välja en superkraft skulle jag välja att kunna stoppa tiden.
Även om det vore rätt så häftigt att kunna flyga...

Lite funderingar så här en torsdagskväll. Godnatt alla fina, och glöm inte att det är fredag imorgon! Allt kändes plötsligt bättre när jag kom på det. Puss på er.




dagen mitt i veckan

Jag. Gillar. Onsdagar.
Just den här onsdagen har inte sett ut som dom brukar, men härligt har det varit! Sovmorgon, stan, riksdagshus, vår, glass, vänner, skratt, paj, flum, utmaningar, vakter, tåg. Några ord som skulle kunna beskriva min dag. Nu blir det desperate housewives och senare gym med samma tjejer som tidigare. Perfekt efter dagens godsaker.
Så skönt med sådana här dagar mitt i veckan.

det är så logiskt alla fattar utom du


Bilder från weheartit

"Det är så här det börjar.
Hennes fräknar på hans näthinna,
som ljusa prickar i det mörka när han stänger ögonen.
De går inte att sudda bort.
Han har försökt."

Fina ord från en fin bok jag läser. Obesvarad kärlek är så svårt, så hårt och så dumt. Men ändå så fint på nåt sätt. Att någon kan älska någon annan så mycket, trots att man inte får något tillbaka. Det är så osjälviskt.



paris



Vi taggade till höstlovet, men det blev inställt.
Nu taggar vi till sommarlovet istället.
Tre tjejer i paris, under mer än dubbelt så många dagar.
Sol och värme.
Shopping och turisting.
Crepes och baguetter.
Biljetterna är bokade.

awsomness gestaltad i materia

Solen lyser in genom fönstret och tapeten blänker i solen. Den blänker, men inte för mycket. Inte sådär så att man blir bländad när man kollar på den, vilket jag var lite rädd för. Nej, det är helt perfekt. Jag sitter skönt inkurad bland alla kuddar på sängen och funderar på hur superbra det kommer bli när allt är klart. Så var är jag då? Jo, i mitt nya rum såklart! Och vet ni? Jag. Älskar. Det.

om precis en månad...



... åker jag söderut för att fira ett härligt påsklov på lanzarote. Och jag längtar. Otroligt mycket. Men fram till dess får jag stå ut med sveriges äckliga väder som inte verkar kunna bestämma sig om det ska vara vinter eller vår. Bilderna är dock inte därifrån, inte ens från något exotiskt ställe. Det är nämligen från våran awesome resa till gotland sommar 2010. Bäst.

tha city




Åh vad jag älskar att strosa omkring på stan, omgiven av shoppingglada leende människor och med solen lysande i ansiktet. Att gå på torra gator och kolla in i skyltfönster fulla av vår och sommarkläder. Att känna att våren faktiskt snart är här. Och att numera börja 10.25 och sluta 11.25 på onsdagar känns inte heller helt fel. Idag utnyttjade jag den lediga tiden resten av dagen till att åka in till stan och söka sommarjobb. Kunde ju inte låta bli att gå in i lite affärer också och gud så mycket snyggt det finns! Men pengarna för den här månaden är slut och lite till, så jag får vänta till nästa månadslön... Ännu en anledning till att jag måste ha ett sommarjobb! Nu är det bara att vänta och se.



vintage/antikt/retro



Second hand/antik affär. Bara för att gamla saker kan vara så fint ibland.

sunday

Kvällen igår blev lyckad, med gott om snacks och roligheter. Idag blir (är) en hemma-sittar-dag där jag än så länge mest har ägnat min tid åt godisätande, målning, samhällskunskap och möblering till rummet. Helt okej faktiskt, även om jag mår lite illa nu. Skulle nog inte ha tagit de där sista godisbitarna...

solen är inte bara varm, den är fin också.



Det var så fint när solen lös in sådär genom fönstret, trängde sig fram genom alla små hål så att smyckena glittrade och den kära boken jag läser blänkte av ljuset. Och nu har jag fastnat med bilder aldelles för länge så inget plugg har blivit gjort. Men det får jag väl försöka ta tag i imorgon... 

I rummet mitt går det framåt, jag har stått med en pensel i handen delar utav dagen och alla väggar är numera vita! Än så länge är det dock mycket kvar att göra, inte minst att bestämma möblering och liknande. Men det är det roliga jobbet och något jag gärna håller på med :) Nu ska jag hjälpa mamma med maten, och senare drar jag iväg till Michis. Puss och hej, leverpastej!

bland det värsta jag vet

  • bussar som kommer aldelles för sent
  • bussar som kommer aldelles för tidigt
  • bussar som inte kommer alls
  • bussar som inte väntar när man kommer springande
  • bussar som bara kör förbi
Två av de ovanstående punkterna gjorde att jag precis missade min träning. Nu ska jag se klart på pretty little liers istället och sen får det nog bli en springtur. Kan nog behövas inför filmkvällen ikväll. Toodles!


shopping mitt i veckan

Har ni varit inne och kollar på H&M på sista tiden? I så fall har ni nog sett hur mycket nya, snygga saker dom har fått in! Vår/sommar kläder som jag bara längtar tills jag får gå omkring i. Så när jag var där idag efter skolan kunde jag inte låta bli att köpa med mig några finfina saker hem. Lite kläder och ett halsband låg i påsen när jag en stund senare lämnade affären. Tidigare i veckan köpte jag även en supersnygg vårjacka på MQ, som jag knappt kan vänta tills jag kan börja använda! Sommar och värme så att man kan gå runt i tunna jackor, klänningar och barbenta ben, det är vad jag vill ha nu. Men ju fullare garderoben blir, desto tommare blir plånboken...

en alldelles speciell tisdag


Bild från weheartit.com

Nu står en sådan har fin liten godbit och väntar på mig i kylen. Egentligen är jag väldigt mätt efter middagen och har dessutom redan ätit massa onyttigheter idag. Smarriga chokladmuffins med jordgubbsglasyr, frasiga havreflarn, marilyn cookies och gifflar var vad vi fick ägna oss åt på mentorstiden. Lite mycket blev det kanske, men att inte ta någonting hade ju varit riktigt taskigt mot våra kära bagare. Så man var ju tvungen att smaka allt. Efter skolan var jag lika tvungen att smaka nya Marabou Mango. Och nu är jag snart tvungen att gå och lyfta ut den här skapelsen från kylen, lägga upp den på en tallrik och avnjuta den tillsammans med en kopp te. Det är ju faktiskt bara fettisdag en dag om året!

Btw fick jag precis tillbaka min lillfingersring som jag har letat efter! Ett kärt minne från en marknad för ett antal år sedan, sisådär 10 st faktiskt. Den hade hamnat i tvättmaskinen och stoppat den så att ingenting funkade och mina föräldrar trodde att dom skulle behöva köpa en ny. En ny tvättmaskin alltså. Kanske inte det bästa, men ett effektivt sätt för att bli hittad var det ju i alla fall...



MARRAKESH


Nu har jag trotsat vädret och målat på ett riktigt sommrigt nagellack, i färgen Marrakesh. Jag har även tagit en tur förbi centrum och lite olika hemsidor och suktat efter fina vår/sommar kläder. Tyvärr så hade jag inte så mycket tid och hann inte köpa nåt. Suck. Men på något konstigt sätt har jag börjat få en sommarkänsla i kroppen. Trots att det ligger snö ute och gatorna är livsfarligt hala. Trots att termometern visade en siffra långt under 0 imorse. Trots att man går och fryser i skolan. Och trots att jag fortfarande har min varma dunjacka. Snart är det sommar gott folk!

en liten runda

Nu har joggingskorna och löparjackan fått åka på för första gången i år, och tror det eller ej men det var riktigt skönt! Det kändes som att jag hade kunnat fortsätta springa mycket längre, så rundan blev nästan dubbelt så lång som jag hade tänkt från början. Konditionen kanske inte har blivit riktigt så dålig som jag hade trott ändå.

slut på ledigheten




Riktigt dålig uppdatering har det blivit den senaste veckan. Ursäkten är att det har varit lov, och jag tror både jag och ni har hållit på med annat. Men nu ska det bli ändring! Bilderna är från lovet, även om dom inte beskriver alls vad jag har gjort. Allt jag säger om det just nu är att det har varit roligt, trots att många har varit borta. Nu ska jag käka lunch. Hejsvejs!