årets sista dag

Nu drar jag snart mot katrineholm i en tröja jag köpt på mellandagsrean för att fira det nya årets ankomst med en härlig bunt av människor. Tjingeling!

kameror från olika tider

Igår: annandagjulsmiddag hos mormor och morfar, en tradition sen länge tillbaka. Jag fick tid att leka lite med min nya kamera och morfar, som var väldigt fotointresserad som ung, hämtade upp en gammal kamera och berättade hur den fungerade. Otroligt häftigt! Vi satt länge och lekte med dessa två som var så lika men ändå så väldigt olika. Det slutade med att jag fick låna hem en av hans käraste ägodelar för att få testa fota med den. Så nu måste jag bara hitta var man kan köpa film! Så ska jag fota på gammaldags vis. Idag blir det dock mellandagsshopping i stan, bio och middag på vapiano. Woopwoop!

Annandag Jul

Idag har pengar spenderats och sedlar har bytts ut mot en kamera, en fin kamera. En ny kamera. Min nya bebis. Gaaah, jag kunde inte varit gladare!

JULLOV

Hahahaha ni förstår nog inte bilden, men roligt var det i alla fall!
Efter julshow i Rudbeck drog vi hem till Sofia (bilden ovan) och senare till Eva. Där samlades många tjejer för att gosa med hennes lillebror. En riktig tjejtjusare redan, två månader gammal!

Nu blir det julfilm med storasyster som är hemma från Örebro.



skratt, prat och mys


I fredags var det fest hos Mirre och sen på lördagen var det dags för lite julmys. 11 tjejer som fixade pepparkakshus, drack glögg, bytte julklappar och åt julgodis. Och snackade, mycket. Superlyckat blev det! Båda kvällarna faktiskt. Lite julmys har det även blivit ikväll, fast då bara med mina fina flickor Elin och Johanna. Superskojsigt! Speciellt när Johanna hoppade upp som en stucken gris i min famn för att min bror gick ner för trappan. Lättskrämd kanske? ;)
Tycker förresten att jag har all rätt att fira lite, för vet ni? Nu är
  • Fysikprovet över
  • Sista lektionsdagen i skolan avklarad
  • Engelskaredovisning gjord
  • Det är julavslutning imorgon
  • och sist (men absolut inte minst!!) den där nedrans labbrapporten är äntligen klar! Eller okej, nästan i alla fall...
Det var allt för mig ikväll, sov gott och drömm söta drömmar och kom ihåg att imorgon är det dan före dan före dopparedan!

godnatt

Nu ger jag upp för ikväll. Jag pallar verkligen inte läsa fler ord som rödförskjutning, bakgrundsstrålning, kosmisk konstant, accelererande expansion osv. Där fick ni en liten del av mitt helvete! Labbrapporten och fysiken skjuter jag upp tills imorgon. Fast innan det ska jag lägga ner lite tid på julklappsshopping, punktslut. Det är faktiskt också viktigt i dessa tider.



Ser det inte mysigt ut? Från weheartit, as usual. På onsdag ska vi klä granen, eller om det var torsdag. Det finns inget bättre sätt att verkligen bygga upp julkänslan.

en måndagkväll bara så där

Omg, nu är min kamera såld. Min lilla älskling. Många sedlar rikare, men en kamera fattigare. Buhuhu! Det handlar dock bara om några dagar. Nu hoppas jag nämligen på en canon 550d i julklapp! Om en sådan inte finns under granen så blir det det första som inhandlas i mellandagarna. I can't wait! Snart hoppas jag också på att jag ska kunna vara klar med allt skolarbete som lassas på en så här innan jul, så att lite riktig julkänsla kan infinna sig. Jag älskar julen förstår ni. Då ska jag bli bättre på att uppdatera också, med roligare inlägg kan jag lova er. Men nu: back to space! Tjollahoppsan fina vänner.

"I'm Bond. James Bond"

Idag ska det redigeras bondfilm, som våran z-dag i onsdags totalägnades åt. Och baka massa julgott. Och fixa julfest. Fan va najs!

8 dagar kvar till jul

December förra året. TIDIG december förra året. Vad har hänt? Var är all snö egentligen. 8 dagar kvar till jul nu och när jag kollar ut genom fönstret ser det ut som vår. Inga löv på träden, men grönt är det och ingen snö finns som kan täcka landskapet och göra så att det ser så där förtrollande ut. Jag som så gärna vill ha en vit jul!
Idag börjar jag 12:40. Skönt tänker ni, att kunna sova så länge man vill! Men icke sa Nicke. Visst har jag sovit längre än vad jag brukar, men nu ska sovmorgonen ägnas åt att råplugga. Allt för att slippa plugga i helgen, där det inte finns mycket tid för det. Så fort jag slutar ska det dock julshoppas. Och efter det ska det firas lite med familjen, eftersom det den här veckan var ett år sen. Ett år sen ganska precis. Åååh vad tiden går fort! Nej, nu kallar en 4 sidig lång uppsats utifrån en text om kosmos och universum som jag inte fattar mer än några ord av. So long!

LUCIA

Mycket luciafirande blir det för mig. Igår var det luciamässa (superduktiga var ni tjejer! :D), idag sjöng Rudbecks musikklasser vackert för oss och ikväll har Jonna tvingat med mig till stallet och fira där haha. Mysmys! Imorgon ska vi spela in Bond-film hela dagen. Oh yeah! Fullspäckat schema alla dagar i veckan (inklusive helgen som var) men roligt är det!

fråga mig inte varför

Usch vilken dålig kvalitet det blev! Inte för att den var så väldigt vacker från början, vet inte ens varför jag gjorde den. Bara för att jag hade tråkigt I guess. Och för att Sofia kan vara så läskig. Hon skrämmer mig hela tiden! Inte okej asså. Den där kvällen var dock till och med hon rädd, man såg det i hennes ögon. Då var det läskigt på riktigt.

Em and Dex, Dex and Em


Nu beger mig jag in till stan för att julshoppa och se filmen ovan, One Day. Boken har jag läst och den är himlans fin, så vi har sagt länge nu att vi måste se filmen också. Kul ska det bli att träffa tjejerna jag ska dit med också, som jag inte har träffat på väldigt länge. Ha en bra lördag!

HELG


Inte att det är helg nu alltså, utan bilderna är från helgen. Ville bara förvarna er lite så ni inte tror att jag är galen eller nåt och har glömt bort dagarna. Jag vet att det bara är tisdag. Suck. Men tillbaka till bilderna! Ni som läser min blogg vet att Johanna fyllde år förra veckan, så i lördags firade vi henne med dunder och brak. Kul som fan var det :)))
Nu ska jag iväg mot bibliotket för att träffa Kalle och David, måste få någon ordning på alla mattetal tillsimorgon! Hejsvejs.

Vintern är här!



Tro det eller ej, men det snöar faktiskt ute! Kände mig som ett litet barn när jag gick ut och märkte det, hela ansiktet drogs upp till ett leende. Nu börjar julkänslan sätta sig in på lite grann mer på allvar. Myyys.

Kemiprovet är dessutom avklarat nu, en stor börda har lyfts från mina axlar!!!!!!! :D
Det enda som gör att jag inte skriker av lycka är att jag nu måste tillbringa kvällen och morgondagen med matten istället... Fast först får det bli en kaffelatte, pepparkaka och kanske julkalendern :))))) (ja jag följer julkalendern, de mysigaste morgnarna på hela året!)


Varför valde man natur?


Kemiprov på måndag, energidebatt på tisdag och matteprov på onsdag, sen kan man ju tycka att det skulle räcka för ett tag. Men neeeejdå, 2 prov till PLUS en stor labbrapport som ska in innan lovet. FML.
Dessutom vill inte blogg.se samarbeta med mig och mina bilder. FML x2

Våra kemilektioner är i alla fall rätt roliga. Åtminstone ibland. När vi labbar. Och flummar ur. Hahahah! Jag tror dock inte vår kemilärare tycker det är lika kul (a)